Ogłoszenie |
---|
Spotkanie Opłatkowe Kujawy! Zapisujcie się szybko, szczegóły w odpowiednim temacie: https://fpr.com.pl/viewtopic.php?f=159&t=3588&view=unread#unread. Zapraszamy! |
pazdzioch256 napisał(a):Trimble ma wiele rozwiązań i możliwości, pod mullera z rs 323 bez problemu podłączymy cfx , jeżeli nie to po przez Field IQ każdy opryskiwacz wyposażony w elektrozawory, można zrobić kontrole sekcji siewnika punktowego i co jeszcze będzie potrzebne,
cfx kosztuje ok 14,500 brutto
Arek napisał(a):Orientuje się ktoś czy navi muller będzie współpracować ze sterownikami muller ale dedykowanymi do różnych producentów maszyn? Np. kupujemy navi muller i chcemy ją połączyć z opryskiwaczem amazone, rozsiewaczem unia i siewnikiem horsh. Zadziała to? Czy producenci maszyn stosują zabezpieczenia żeby używać tylko ich dedykowanych terminali navi?
walek napisał(a):No ja mam doświadczenia, że sieci geodezyjne się sprawdzają. Dają radę przy siewie zboża czy kukurydzy a także przy sadzeniu ziemniaków i potem przy ich obsypywaniu. Moje doświadczenia z użytkowania nawigacji wskazują, że nie daje się w praktyce uzyskać dokładności poniżej 5 cm. Bo ciągnik z maszyną "pływa" na boki na miękkim gruncie, na oponach.
szarywilk napisał(a): Miałem na testach trimbla z korekcją stacjonarną 15 km odemnie i w jednym miejscu kpl zgubił sygnał - i poszedł w las. więc w naszym wypadku ( duże nachylenia i lasy ) w do dużej precyzji tylko lokalne rtk
Dziedzio92 napisał(a):Witam. Na rynku jest coraz więcej systemów prowadzenia równoległego. Moje pytanie brzmi Jaki producent oferuje dobry system prowadzenia za nieduże pieniądze ? Jeśli posiadam komputer mullera z aplikacja do jazdy równoległej to czy wystarczy tylko zakup anteny ?
Podaje listę producentów którzy mnie interesują :
-Muller elektronik (dokupic antene , oprogramowanie full )
-John Deere (auto trac universal, parell traking)
-trimble (cfx 750 , ez250)
-farming navigator (z antena starfire 300/3000)
lukasz19161 napisał(a):Sama nawigacja mieści się w przedziale od 8,5 tys. do nawet 12 tys. A poza tym czekam na wycenę tego " boom pilota" w jednym sklepie.
Powrót do Rolnictwo precyzyjne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości