jd 5820

Ciągniki rodem z Ameryki

jd 5820

Postprzez Wojtek1180 » Pn, 5 sierpnia 2019, 18:33

witam
Mam problem z ciągnikiem, wymieniłem wszystkie płyny. Podczas wymiany okazało się, że płyn chłodniczy jest mocno zanieczyszczony, a co za tym idzie cały układ. Po wypłukaniu układu i zalaniu go nowym płynem (ok. 9l) podczas pracy w polu ciągnik zagrzewa się po okolo 15 minutach. Gdy właczę nawiew temperatura spada i mogę dalej pracować. Moje pytanie brzmi co wpływa na to że woda mi się zagotowuje. Wykluczyłem termostat( wyjąłem go), myślę ze układ nie jest zapowietrzony ponieważ wlałem taką samą ilość płynu jak spuściłem, kolejna opcja to uszczelka pod glowicą, ale ciagnik grzeje się tylko podczas pracy pod obciążeniem, na postoju ani gdy nie ma obciążenia już nie. Może miał ktoś podobny problem i mi doradzi, czekam na podpowiedzi i pozdrawiam
Wojtek1180
Nowicjusz
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pn, 5 sierpnia 2019, 18:23
Lokalizacja: leszno

Re: jd 5820

Postprzez pioter » Wt, 6 sierpnia 2019, 08:42

Przed wymiana bylo ok? Chlodnica czysta, wiatrak sie kreci, pasek naciagniety?
18 południk.
pioter
Mający coś do powiedzenia
 
Posty: 237
Obrazki: 466
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 17:21

Re: jd 5820

Postprzez BLACK » Wt, 6 sierpnia 2019, 09:18

samo wlanie takiej samej ilosci płynu mogło nie załatwić sprawy odpowietrzenia inna kwestia że jak był żur w układzie mogło coś sie przytkać
BLACK
Zaczynający przygodę
 
Posty: 14
Obrazki: 21
Dołączył(a): N, 27 listopada 2016, 00:22
Lokalizacja: kujawy
Numer GG: 1111111

Re: jd 5820

Postprzez stachu1985 » Cz, 10 października 2019, 09:38

Podstawowe pytanie jak zachowywał się przed płukanką ?
stachu1985
Zaczynający przygodę
 
Posty: 13
Dołączył(a): Cz, 10 października 2019, 09:20
Lokalizacja: Suwałki / okolice


Powrót do John Deere

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość