@pronarek Jakie ilości to szczerze sam nie wiem, tak jak w tym roku plon kapusty był na tragicznym poziomie ze względu ze nie posiadam deszczowni więc duzo nie miałem, Ale myślę na początek spróbować zakisić 5 beczek 200l chodzi mi o beczki te spożywcze plastikowe, kolega w nich kisi właśnie, więc puki co silosów nie bedę zadnych robił bo poprostu chcę spróbować jak będzie szło, chodź wedle stałych klientów to pytają dlaczego nie mam kapusty i ogórka kiszonego. Co do szatkownicy to posiadam takowy sprzęt prędzej przez dziadków był używany na własne potrzeby, ja zacząłem na niej na większą skale ciąć, ogólnie to jest mała szatkownica i głównym motorem napędowym jest mój sezonowy "pracownik" dość oszczędny napęd bo po zatankowaniu napojem winopodobnym za 3,5zł siecze az miło
Ale juz w tym roku bedę montował do tego silnik elektryczny. Szatkuje duzo kapusty bo sprzedaje szatkowaną ludziom do kiszenia, ale dużo więcej sprzedaję w główkach.
@gonzo zaszokowałeś mnie tym co napisałeś o kapuscie kiszonej w occie..
Taniej jest chyba kisic w soli niż w occie...
Co do "domowej" kapusty musiałbym nabrać kiedyś i wziąść ze sobą i "dać" na spróbowanie swoim stałym klientom wtedy sami ocenią czy dobra jest.