.
 . .
 .
 skoro dwie firmy  uczestniczące obecnie  w budowie Obwodnicy nie chciały jej wykupić i proszę sobie wyobrazić wolały wykupić obciążone hipoteką działki sąsiadów za grubą kasę a mi jedna z firm powiedziała  że  jak  będę im przeszkadzać to zrobią ze mną porządek a drudzy stwierdzili że mogę im naskoczyć bo za nimi stoi Gmina i nie tylko .  Co byście państwo powiedzieli gdybyście zobaczyli ogromne ciężarówki typu TIR przywożące piach z kopalni   Y   oddalonej 14 kilometrów od mojej miejscowości (  właścicielami kopalni Y są właściciele kopalni  X  otworzonej na potrzeby budowy obwodnicy dnia 1.07.2016 r.(działka granicząca z lewej strony z moją działką ))   i  rozładowywanych na kopalni  X1  (która graniczy z moją działką od prawej strony ) a której właścicielami jest  druga z  FIRM  -ta kopalnia także została otworzona na potrzeby budowy tej samej obwodnicy dnia 15.03.2016 r.  I co wy na to rolnicy  14 kilometrów dowozić piach z kopalni na kopalnie przez 5 miesięcy
 skoro dwie firmy  uczestniczące obecnie  w budowie Obwodnicy nie chciały jej wykupić i proszę sobie wyobrazić wolały wykupić obciążone hipoteką działki sąsiadów za grubą kasę a mi jedna z firm powiedziała  że  jak  będę im przeszkadzać to zrobią ze mną porządek a drudzy stwierdzili że mogę im naskoczyć bo za nimi stoi Gmina i nie tylko .  Co byście państwo powiedzieli gdybyście zobaczyli ogromne ciężarówki typu TIR przywożące piach z kopalni   Y   oddalonej 14 kilometrów od mojej miejscowości (  właścicielami kopalni Y są właściciele kopalni  X  otworzonej na potrzeby budowy obwodnicy dnia 1.07.2016 r.(działka granicząca z lewej strony z moją działką ))   i  rozładowywanych na kopalni  X1  (która graniczy z moją działką od prawej strony ) a której właścicielami jest  druga z  FIRM  -ta kopalnia także została otworzona na potrzeby budowy tej samej obwodnicy dnia 15.03.2016 r.  I co wy na to rolnicy  14 kilometrów dowozić piach z kopalni na kopalnie przez 5 miesięcy  to jest dopiero biznes , zniszczą działkę bo im prawo pozwala a ci którzy decydują  wydając krzywdzące decyzje  liczą kasę  i to jest prawdziwy biznes.
  to jest dopiero biznes , zniszczą działkę bo im prawo pozwala a ci którzy decydują  wydając krzywdzące decyzje  liczą kasę  i to jest prawdziwy biznes.
 jest tylko jedno ale u nas do 3 metrów jest pokład suchy a jak się orientuje staw powinno się kopać do tej głębokości skąd wodę
  jest tylko jedno ale u nas do 3 metrów jest pokład suchy a jak się orientuje staw powinno się kopać do tej głębokości skąd wodę  
   już potraktowała  mnie władza jak wsiowego głupka
 już potraktowała  mnie władza jak wsiowego głupka  opisałam to powyżej  poza tym zmieniło się prawo w tym zakresie (szczegóły podam jutro)
  opisałam to powyżej  poza tym zmieniło się prawo w tym zakresie (szczegóły podam jutro) 

frajerka napisał(a):FAJNY POMYSŁjest tylko jedno ale u nas do 3 metrów jest pokład suchy a jak się orientuje staw powinno się kopać do tej głębokości skąd wodę

już potraktowała mnie władza jak wsiowego głupka
opisałam to powyżej poza tym zmieniło się prawo w tym zakresie (szczegóły podam jutro)
do
dobranoc wszystkim już póżno pora spać
zapraszam jutro do kontynuowania wpisów

czyli nie jest ono potrzebne. Jedynie jest mowa o sposobie zagospodarowania tego co wydobędziesz. Tu można by pokombinować coś.W obecnym stanie prawnym brak jest wskazania

a woda skąd
 a woda skąd   staw bez wody
 staw bez wody  a co tam będę hodować chyba leszcze
  a co tam będę hodować chyba leszcze  tak jak bym czytała pismo od  swojego burmistrza że przyczyną obumarcia sadzonek leśnych było oprócz tegorocznej suszy tu  cytat;    " zapewne nieumiejętnie  przeprowadzony proces nawadniania"
  tak jak bym czytała pismo od  swojego burmistrza że przyczyną obumarcia sadzonek leśnych było oprócz tegorocznej suszy tu  cytat;    " zapewne nieumiejętnie  przeprowadzony proces nawadniania" 

Władza z czasem się zmieni a staw kop na ile tylko ci się uda dostać zezwolenie o ile jest taki gruby pokład piasku.
 Władza z czasem się zmieni a staw kop na ile tylko ci się uda dostać zezwolenie o ile jest taki gruby pokład piasku.

? , a tak z ciekawości zapytam po ile chodzi piach pod obwodnice i drogi
  ? , a tak z ciekawości zapytam po ile chodzi piach pod obwodnice i drogi   za tonę
 za tonę

na staw trzeba też pozwolenie, a Pani (przepraszam z góry za moje spostrzeżenie) chyba nie tyle jest frajerką z sytuacji, a z wyboru bo Pani strasznie usilnie chce ten piach sprzedawać
  na staw trzeba też pozwolenie, a Pani (przepraszam z góry za moje spostrzeżenie) chyba nie tyle jest frajerką z sytuacji, a z wyboru bo Pani strasznie usilnie chce ten piach sprzedawać    nawet mimo dobrze znanego wszystkim kolesiostwa na takich dużych inwestycjach
  nawet mimo dobrze znanego wszystkim kolesiostwa na takich dużych inwestycjach   piach jest tani, głęboko wybierać go nie można, a budowa drogi potrwa rok 2 czy 3 lata, ja bym wypiął d*pe na tych kolesi i żył  w spokoju
  piach jest tani, głęboko wybierać go nie można, a budowa drogi potrwa rok 2 czy 3 lata, ja bym wypiął d*pe na tych kolesi i żył  w spokoju  

Może tylko ci którym przyszło walczyć z przysłowiowymi wiatrakami.
 Może tylko ci którym przyszło walczyć z przysłowiowymi wiatrakami. ........ Pisze Pan żyj pani spokojnie ale ja tu mieszkam to moja ojcowizna a wielki biznes zniszczył to w ciągu 5 miesięcy ,co miałam żebrać?
 ........ Pisze Pan żyj pani spokojnie ale ja tu mieszkam to moja ojcowizna a wielki biznes zniszczył to w ciągu 5 miesięcy ,co miałam żebrać?   tylko to rolnikowi pozostało
         tylko to rolnikowi pozostało  
   Jak ma pan pomysł na zagospodarowanie zniszczonej działki chętnie słucham .
    Jak ma pan pomysł na zagospodarowanie zniszczonej działki chętnie słucham .
 Można by było siać na niej łubin żółty i może żyto ale czy to urośnie
 Można by było siać na niej łubin żółty i może żyto ale czy to urośnie  . Ogólnie rzecz biorąc działka składa się z piasków luznych i lekko gliniastych .Protestowałam przeciwko obkopaniu działki w ciągu 5 dni mój protest otrzymali wszyscy ci którzy decydują o powstaniu kopalń i efekt widać. Jak mnie postraszono sądem to zwróciłam się do organizacji społecznej (MYŚLĘ SOBIE IM KRZYWDY NIE ZROBIĄ)ale ci po zapoznaniu się z dokumentacją orzekli że jestem na przegranej pozycji i uświadomiono mi że jak biznes zasili kieszenie poszczególnych osób to KLAPA  .  Ostatnie pytanie; ano przyszli dali śmieciową umowę (facet całkiem sympatyczny) zaproponował kwotę 20 tysi/ha , na moje pytanie co zrobię z wyrobiskiem powstałym po wydobyciu odpowiedział; zasypie se je pani za zarobione pieniądze.Podziękowałam panu za o informację jaka mi udzielił otworzyłam szeroko furtkę i pożegnałam pana.
  . Ogólnie rzecz biorąc działka składa się z piasków luznych i lekko gliniastych .Protestowałam przeciwko obkopaniu działki w ciągu 5 dni mój protest otrzymali wszyscy ci którzy decydują o powstaniu kopalń i efekt widać. Jak mnie postraszono sądem to zwróciłam się do organizacji społecznej (MYŚLĘ SOBIE IM KRZYWDY NIE ZROBIĄ)ale ci po zapoznaniu się z dokumentacją orzekli że jestem na przegranej pozycji i uświadomiono mi że jak biznes zasili kieszenie poszczególnych osób to KLAPA  .  Ostatnie pytanie; ano przyszli dali śmieciową umowę (facet całkiem sympatyczny) zaproponował kwotę 20 tysi/ha , na moje pytanie co zrobię z wyrobiskiem powstałym po wydobyciu odpowiedział; zasypie se je pani za zarobione pieniądze.Podziękowałam panu za o informację jaka mi udzielił otworzyłam szeroko furtkę i pożegnałam pana.