Ogłoszenie

Doroczne spotkanie FPRu, Nieborów 2018.
Więcej szczegółów tutaj: https://fpr.com.pl/viewtopic.php?f=159&t=3060
Zapraszamy! :D


Jaki rozsiewacz na 200ha?

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Wt, 12 lutego 2013, 06:27

Kolunie a co sądzicie o tej zabawce http://www.farmer.pl/multimedia/galeria/15234,941.html kuhn axis h-emc ? brać ?
Ostatnio edytowano Śr, 13 lutego 2013, 19:49 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówka
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez silva » Wt, 12 lutego 2013, 07:39

A wczoraj taki ogladalem, a znasz cenusie? I co on tu ma w standardzie?
GERWAZY WYCIĄGNĄł SZABLE I STRZELIŁ
Avatar użytkownika
silva
Mający coś do powiedzenia
 
Posty: 412
Obrazki: 820
Dołączył(a): Wt, 3 lipca 2012, 21:18
Lokalizacja: Wierzchowiska k. Lublina
Numer GG: 3994722

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Wt, 12 lutego 2013, 11:55

Zamówiony na koniec lutego odbiór.
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez brzozak2 » Wt, 12 lutego 2013, 14:33

ile za to?
Ostatnio edytowano Śr, 13 lutego 2013, 19:49 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówka
brzozak2
Zasłużony dla forum
 
Posty: 538
Obrazki: 218
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 20:55

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Wt, 12 lutego 2013, 20:31

gentelmeni nie rozmawiają o kasie
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez brzozak2 » Wt, 12 lutego 2013, 22:43

a od kiedy jestes gentelmenem :P ?
brzozak2
Zasłużony dla forum
 
Posty: 538
Obrazki: 218
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 20:55

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez miszka31 » Śr, 13 lutego 2013, 15:00

Nie rozmawiają pod warunkiem że je mają :mrgreen:
Avatar użytkownika
miszka31
Zaczynający przygodę
 
Posty: 62
Obrazki: 39
Dołączył(a): Pn, 11 czerwca 2012, 20:25

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Śr, 13 lutego 2013, 15:13

tak czy siak czekamy na koniec lutego
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez miszka31 » Śr, 13 lutego 2013, 16:10

długo trzeba czekać?
Avatar użytkownika
miszka31
Zaczynający przygodę
 
Posty: 62
Obrazki: 39
Dołączył(a): Pn, 11 czerwca 2012, 20:25

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Śr, 13 lutego 2013, 16:51

hm teraz 3 tygodnie
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » N, 17 lutego 2013, 09:28

http://www.apra.pl/rpt/index.php?content=1853 odpowiedz amazone na system raucha do wysiewu granicznego bez limitera :)
Ostatnio edytowano N, 17 lutego 2013, 22:23 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówka
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez martini » N, 17 lutego 2013, 12:57

Sulky też nie potrzebuje limitera i w testach miała bardzo dobrą dokładnosć siewu, a na dodatek nie powoduje nadmiernego pylenia nawozu, ale jakoś tak po macoszemu jest traktowana tu i na innym forum :think:
Ostatnio edytowano N, 17 lutego 2013, 22:23 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Ortografia
martini
Zaczynający przygodę
 
Posty: 22
Obrazki: 27
Dołączył(a): Pt, 8 czerwca 2012, 19:18
Lokalizacja: Pałuki

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez majran » N, 17 lutego 2013, 13:23

To niech zrobią jeszcze je z plastiku, żeby nie trzeba było ich myć, bo to się może skończyć śmiertelnie dla tej całej elektroniki.
Ja mam wersje mechaniczną, trzeba ruszyć tyłek z kabiny i przestawić łopatki ręcznie.
Avatar użytkownika
majran
Mający coś do powiedzenia
 
Posty: 140
Obrazki: 28
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 21:17
Lokalizacja: Pałuki wielkopolska
Numer GG: 10201673

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Baron » N, 17 lutego 2013, 15:21

garek napisał(a):http://www.apra.pl/rpt/index.php?content=1853 odpowiedz amazone na system raucha do wysiewu granicznego bez limitera :)

Odpowiedz ale raucha na generacje amazone sprzed kilku lat. Rauch wynalazł wysiew graniczny na zasadzie redukcji obrotów tarczy co amazone już parę lat miało.
Nowym wysiewem granicznym amazone z linku wyżej jest hydro+ przestawiane elektrycznie łopatki na tarczach co rauch odkryje za klika lat.
Ostatnio edytowano N, 17 lutego 2013, 22:24 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówka
Baron
 

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez bobek » N, 17 lutego 2013, 16:21

Hehe no tak Amazone alfa i omega. ;)
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.
Avatar użytkownika
bobek
Moderator
 
Posty: 675
Obrazki: 195
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 18:25
Lokalizacja: Centrum Wszechświata

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » N, 17 lutego 2013, 20:20

Akurat w tej kwestii rauch jest z przodu przed amazone :). Rauch zmienia miejsce wrzucenia nawozu na łopatki plus redukcja obrotów. I to wszystko z poziomu komputera.
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Baron » N, 17 lutego 2013, 20:35

W amazone hydro też zmienia się prędkość tarcz z komputera, jedynie nie ma zmiany miejsca podania nawozu co samo w sobie jest chybionym rozwiązaniem.
Samo hydro wystarcza do prawidłowego rozmieszczenia nawozu.
Ostatnio edytowano N, 17 lutego 2013, 22:27 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Ortografia
Baron
 

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » N, 17 lutego 2013, 21:13

skoro wystarcza do prawidłowego rozmieszczenia nawozu przy wysiewie granicznym to dlaczego amazone pracuje nad innym systemem ? A na razie poleca limiter ? Hm może jednak nie wystarcza ?
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Baron » N, 17 lutego 2013, 21:58

Bo tak działa świat.
Ostatnio edytowano N, 17 lutego 2013, 22:27 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówka
Baron
 

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez brzozak2 » Pn, 18 lutego 2013, 00:32

@garek punkt podawania nawozu to chybione rozwiazanie, zmienny kat lopatek jest duzo lepszy, ale wkrotce bedziesz sam mogl sie o tym przekonac :lol: .
Ostatnio edytowano Pn, 18 lutego 2013, 21:16 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówki
brzozak2
Zasłużony dla forum
 
Posty: 538
Obrazki: 218
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 20:55

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Pn, 18 lutego 2013, 06:22

Masz racje rezygnuje z zakupu poczekam trzy lrzy i kupie amazone ze zmiennym kątem łopatek
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez silva » Pt, 22 lutego 2013, 15:48

Przy Viconie z systemem rozpedzania nawozu nie zauwazylem praktycznie zadnego pylenia. A przy limiterze przy dobrym ustawieniu w miare ladnie to ląduje tam gdzie potrzeba.

Troche jak dla mnie dziwne jest ze niektore nawozy maja rownomierna granulacje a inne bardzo zroznicowana, przez co ciezko o dokladny wysiew na brzegu pola. Tak jak u mnie w takim wypadku gdzie mam ze 6 łopatek o roznej dlugosci i pod roznym katem to lepszy bedzie rownomierny a jak rowne dwie lopatki to lepiej nierownomierna granulacja
GERWAZY WYCIĄGNĄł SZABLE I STRZELIŁ
Avatar użytkownika
silva
Mający coś do powiedzenia
 
Posty: 412
Obrazki: 820
Dołączył(a): Wt, 3 lipca 2012, 21:18
Lokalizacja: Wierzchowiska k. Lublina
Numer GG: 3994722

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez brzozak2 » Pt, 22 lutego 2013, 20:05

@JJ po pierwsze linki nie dzialaja, a po drugie kompletnie nie wiem o co Ci chodzi.
brzozak2
Zasłużony dla forum
 
Posty: 538
Obrazki: 218
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 20:55

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez bobek » So, 23 lutego 2013, 13:28

To jest nas dwóch. ;)
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.
Avatar użytkownika
bobek
Moderator
 
Posty: 675
Obrazki: 195
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 18:25
Lokalizacja: Centrum Wszechświata

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez brzozak2 » So, 23 lutego 2013, 18:21

moze o 9:10 zjechal z imprezy :lol:
brzozak2
Zasłużony dla forum
 
Posty: 538
Obrazki: 218
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 20:55

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez brzozak2 » N, 24 lutego 2013, 20:26

nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi, nie potrafie wyciagnac z niej zadnych wnioskow, prosze wyjasnij o co Ci dokladnie chodzi, bo jestem zbyt malo rozgarniety, zeby rozszyfrowac informacje zawarte miedzy wierszami o kolorach ;) .
brzozak2
Zasłużony dla forum
 
Posty: 538
Obrazki: 218
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 20:55

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Pn, 25 lutego 2013, 21:04

a ja nic nie rozumiem dotarł dzisiaj do mnie facet od niebieskiego ale to długa historia
Ostatnio edytowano Pn, 25 lutego 2013, 23:17 przez Krzysiek19, łącznie edytowano 1 raz
Powód: literówka
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez brzozak2 » Pn, 25 lutego 2013, 23:12

mamy czas - dajesz :D .
brzozak2
Zasłużony dla forum
 
Posty: 538
Obrazki: 218
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 20:55

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Śr, 27 lutego 2013, 05:31

Handlowcy zawsze materializują się jak człowiek podejmie jakąs decyzje. Kupujesz traktor dogadasz masz zaje..sty humor i zaraz zjezdza się jakiś ekspert od psucia humoru z firmy konkurencyjnej i ostro atakuje :). Ja nie dałem się wciągnąć w temat niebieskiego ale zakusy były.
Ostatnio edytowano Śr, 27 lutego 2013, 22:52 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Wulgaryzm
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Śr, 27 lutego 2013, 19:23

nic nie zmieniam zostaje tak jak jest :) rauch jest zaje..sty i serwis mam blisko
Ostatnio edytowano Śr, 27 lutego 2013, 22:52 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Wulgaryzm
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez brzozak2 » Cz, 28 lutego 2013, 00:52

zaplaciles za niego tyle, ze musi byc zajebi.sty :lol: .
Ostatnio edytowano Cz, 28 lutego 2013, 21:34 przez sebekwolkasos, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Literówka
brzozak2
Zasłużony dla forum
 
Posty: 538
Obrazki: 218
Dołączył(a): Cz, 7 czerwca 2012, 20:55

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Śr, 13 marca 2013, 06:15

dzisiaj uruchomienie w zaspach :)
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez WERON » Wt, 14 stycznia 2014, 15:16

Mam ten sam dylemat co kolega, a nie chce zakładać nowego tematu...
Myślę tu o polskim brzegowskim rozsiewaczu zadającym dawkę żmijkami tj.MXL oraz Ruch Axis 20.1 :D
Jakie jest wasze zdanie w tej sprawie ?
WERON
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 14 stycznia 2014, 14:59
Lokalizacja: Połomia

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez bobek » Cz, 16 stycznia 2014, 17:24

Dla MXL za te pieniądze to bajka rozsiewacz. :)
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.
Avatar użytkownika
bobek
Moderator
 
Posty: 675
Obrazki: 195
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 18:25
Lokalizacja: Centrum Wszechświata

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez WERON » Śr, 29 stycznia 2014, 12:13

Padło na Axisa z komuterem :D
WERON
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 14 stycznia 2014, 14:59
Lokalizacja: Połomia

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez lukaczmarek » Śr, 29 stycznia 2014, 13:38

Co o tym zadecydowało?
Avatar użytkownika
lukaczmarek
Administrator
 
Posty: 579
Obrazki: 282
Dołączył(a): Pt, 8 czerwca 2012, 17:24
Lokalizacja: Łowickie
Numer GG: 7980618

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez rolstudent » Śr, 29 stycznia 2014, 16:10

Kupiłem właśnie MLX 1600, wizualnie jestem zadowolony
rolstudent
Mający coś do powiedzenia
 
Posty: 286
Obrazki: 20
Dołączył(a): Pn, 11 czerwca 2012, 21:11

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez M4t3usz » Wt, 23 września 2014, 14:55

Czesc chlopaki doradzcie mi, zastanawiam sie nad bogballe l2 i kvernelandem exacta cl co waszym zdaniem byloby lepsze?
M4t3usz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Obrazki: 2
Dołączył(a): Pn, 22 września 2014, 17:20
Lokalizacja: Maków Mazowiecki
Numer GG: 12092971

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Kobys » N, 7 grudnia 2014, 17:56

Co powiecie o amazone zam ?mam tylko że starego i wszystko jest ok. skolei sąsiad ma troche nowszego i podobno mu nie dorzuca. I jak wagi w nich się sprawdzają ?
Avatar użytkownika
Kobys
Opiekun profilu FB
 
Posty: 132
Obrazki: 89
Dołączył(a): Pn, 24 marca 2014, 22:48
Lokalizacja: Żuławy
Numer GG: 51496701

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Kula » N, 10 stycznia 2016, 14:59

Witam.

Nie wiem gdzie się przywitać więc zrobię to tu.

W niedługim czasie zamierzam kupić rozsiewacz z GPS'em.
Pytanie do posiadaczy takich maszyn, na co zwrócić uwagę czy wyborze? Jakie są Wasze spostrzeżenia?

Pozdrawiam.
Zapraszam na mój Vlog ;)

www.youtube.com/user/KulaXT/feed
Avatar użytkownika
Kula
Zaczynający przygodę
 
Posty: 66
Obrazki: 4
Dołączył(a): N, 10 stycznia 2016, 14:54
Lokalizacja: Sadłuki

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Emiliio » N, 10 stycznia 2016, 15:19

do kobysa u mnie waga w pierwszym roku chodziła ok, pod koniec gwarancji padł komputer sterujący dodam tak na marginesie że cena tego urządzenia bagatela 3 tys zł. Zobaczymy w tym roku jak to się będzie sprawować na nowym kompie, sterowniku
Emiliio
Zaczynający przygodę
 
Posty: 39
Obrazki: 1
Dołączył(a): Pn, 31 grudnia 2012, 12:23
Numer GG: 40167454

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez garek » Pn, 11 stycznia 2016, 06:39

Kula napisał(a):Witam.

Nie wiem gdzie się przywitać więc zrobię to tu.

W niedługim czasie zamierzam kupić rozsiewacz z GPS'em.
Pytanie do posiadaczy takich maszyn, na co zwrócić uwagę czy wyborze? Jakie są Wasze spostrzeżenia?

Pozdrawiam.

nie wiem co ci powiedzieć. Masz do wyboru kilka firm i tutaj chyba nie da się złego kupić. Jak masz blisko serwis amazone to ku amazone.
Primum non nocere
garek
Zaczynający przygodę
 
Posty: 82
Obrazki: 107
Dołączył(a): Pn, 4 czerwca 2012, 20:23

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Kula » Pn, 11 stycznia 2016, 08:47

Ok.
Bardziej liczyłem na jakąś informację od użytkowników na co zwrócić uwagę przy wyborze, co z wyposażenia warto dobrać itp.
Zapraszam na mój Vlog ;)

www.youtube.com/user/KulaXT/feed
Avatar użytkownika
Kula
Zaczynający przygodę
 
Posty: 66
Obrazki: 4
Dołączył(a): N, 10 stycznia 2016, 14:54
Lokalizacja: Sadłuki

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Kula » Cz, 28 stycznia 2016, 22:08

Ja zastanawiam się nad dwoma firmami, Amazone i Kverneland/Accord. Ceny podobne, Kverneland wygrywa bliskością i jakością serwis.

Dopiero się "wgryzam" w temat więc wszelkie sugestie poparte argumentami mile widziane.

Pozdrawiam.
Zapraszam na mój Vlog ;)

www.youtube.com/user/KulaXT/feed
Avatar użytkownika
Kula
Zaczynający przygodę
 
Posty: 66
Obrazki: 4
Dołączył(a): N, 10 stycznia 2016, 14:54
Lokalizacja: Sadłuki

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez dawid2805 » Pt, 29 stycznia 2016, 15:25

A ja Ci proponuje Sulky, nie wiem jak teraz Amazone robi, ale ZA-M strasznie nawóz pyliło i słyszałem że troche rdza się lubiła tam wkradać (czy to prawda to nie wiem).
Kvernelanda bym sobie odpuścił ten wysiew graniczny mi się w nim nie podoba, lepsze rozwiązanie mają nowe Amazonki albo właśnie Sulky.

Widze że kolega z AF też się tu przeprowadził :D opryskiwacz kupiony?
dawid2805
Nowicjusz
 
Posty: 9
Obrazki: 16
Dołączył(a): So, 15 sierpnia 2015, 19:39

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Kula » Pt, 29 stycznia 2016, 22:47

Nigdzie się nie przeprowadziłem, zaglądam tu i tu. Mam już jednego Kvernelanda i wysiew graniczny jest ok. Jakieś konkrety co do Sulky?

Opryskiwacz prawie wybrany, mam nadzieję, że w tym roku już nim po pracuje.
Zapraszam na mój Vlog ;)

www.youtube.com/user/KulaXT/feed
Avatar użytkownika
Kula
Zaczynający przygodę
 
Posty: 66
Obrazki: 4
Dołączył(a): N, 10 stycznia 2016, 14:54
Lokalizacja: Sadłuki

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez banankiler » Pt, 2 lutego 2018, 20:36

Co sadzicie i rauch ?
Avatar użytkownika
banankiler
Nowicjusz
 
Posty: 8
Obrazki: 5
Dołączył(a): Cz, 23 sierpnia 2012, 21:29
Lokalizacja: Opolskie
Numer GG: 2448418

Re: Jaki rozsiewacz na 200ha?

Postprzez Emiliio » So, 3 lutego 2018, 17:07

Emiliio napisał(a):do kobysa u mnie waga w pierwszym roku chodziła ok, pod koniec gwarancji padł komputer sterujący dodam tak na marginesie że cena tego urządzenia bagatela 3 tys zł. Zobaczymy w tym roku jak to się będzie sprawować na nowym kompie, sterowniku


po jakimś czasie znów pojawił się ten sam problem za jakiś czas ma przyjechać serwis i ocenić co jest nie tak. Jeśli chodzi o moją opinię drugi raz nie kupiłbym rozsiewacza amazone
Emiliio
Zaczynający przygodę
 
Posty: 39
Obrazki: 1
Dołączył(a): Pn, 31 grudnia 2012, 12:23
Numer GG: 40167454

Poprzednia strona

Powrót do Rozsiewacze nawozów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości