Teraz jest Pt, 1 sierpnia 2025, 21:31

  • Album
    Obrazki
    Ostatni Obrazek

Ostatnie komentarze

Komentarz przez rafal » Pt, 1 sierpnia 2025, 17:33

Co powiesz o tej odmianie? Myślę ja posiać jak będzie gdzie
Komentarz dla:
Lauros
Lauros
 
Przesłany przez karols21
Pt, 1 sierpnia 2025, 05:40

Komentarz przez jac4240 » Pt, 1 sierpnia 2025, 15:56

"Liczba opadania wskazuje poziom enzymów amylolitycznych zawartych w ziarnie. Ta poniżej 150 sekund nie może być wykorzystywana do celów piekarniczych, bo odznacza się ona bardzo wysoką zawartością wyżej wymienianych enzymów. Poza tym pokazuje, że w ziarnie przebiegają procesy życiowe takie jak np. oddychanie, co sprawia że wydziela się z niego ciepło i woda, a to może prowadzić do zawilgocenia i samozagrzewania ziarna.
Zbyt wysoka liczba opadania również jest niekorzystna,"
Komentarz dla:
Analiza Avenue
Analiza Avenue
 
Przesłany przez dyziol28
Cz, 31 lipca 2025, 09:47

Komentarz przez Piotrek25 » Pt, 1 sierpnia 2025, 11:39

Jaki plon i wilgotność?
Komentarz dla:
Lauros
Lauros
 
Przesłany przez karols21
Pt, 1 sierpnia 2025, 05:40

Komentarz przez rafal » Cz, 31 lipca 2025, 20:37

lukaczmarek napisał(a):
dyziol28 napisał(a):Właśnie nic bo nawet jak bym chciał to się nie da :( jeśli chodzi o opady to spadło końcem lipca 60mm.
A jeśli chodzi o parametry to jakie powinna mieć pszenica opadanie bo tutaj wyszło mi 265 :think:


Na młyny 220 wymagają na export 250

A co to jest to opadanie tak w sumie?
Komentarz dla:
Analiza Avenue
Analiza Avenue
 
Przesłany przez dyziol28
Cz, 31 lipca 2025, 09:47

Komentarz przez Przemo85 » Cz, 31 lipca 2025, 17:24

Dzięki
Tak będzie chodzić z valtrą
Komentarz dla:
Amazone UX4200
Amazone UX4200
 
Przesłany przez Przemo85
Pn, 28 lipca 2025, 13:28

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Wszystkich zdjęć 38867 • Wszystkich komentarzy: 198372

Zamknij okienko