Kiszonka z kukurydzy-badania

Kiszonka z kukurydzy-badania


So, 26 kwietnia 2014, 08:36
1573
Avatar użytkownika
pawelko1
Zaczynający przygodę
 
Posty: 63
Obrazki: 202
Dołączył(a): N, 20 października 2013, 10:11

Opis obrazka

Wyniki:
Kukurydza czerwona
Składniki j.m.
ADF % 24,65
Amoniak % 0
białko % 5,97
cukier % 7,88
kwas mlekowy g/kg 22,33
lignina % 5,87
lotne kw. tłuszczowe g/kg 0
NDF % 33,73
pH2 N/A 4,89
popiół % 5,71
strawna mat org. % 55,02
Sucha masa tol. % 39,44
surowe białko (ADICP) % 1,08
surowe białko (NDICP) % 4,78
tłuszcz % 4,06

Kukurydza żółta
Składniki j.m.
ADF % 24,27
Amoniak % 0
białko % 8,47
cukier % 9,12
kwas mlekowy g/kg 40,56
lignina % 8,52
lotne kw. tłuszczowe g/kg 0
NDF % 35,8
pH2 N/A 4,74
popiół % 7,96
strawna mat org. % 62,51
Sucha masa tol. % 35,96
surowe białko (ADICP) % 1,32
surowe białko (NDICP) % 6,21
tłuszcz % 4,17

Badania przeprowadził p. Mariusz Soszka
Brak komentarzy

Powrót do Kukurydza