Strona 1 z 1

Zakiszacze bakteryjne, kwasy organiczne, stabilizatory kiszonek

PostNapisane: So, 4 stycznia 2014, 22:44
przez cubiedoo
@rolstudent

Tak trochę odchodząc od tematu, jakie stosujesz inokulanty na kiszonkę z kukurydzy, sianokiszonkę z traw i lucerny, tzn jakie firmy i konkretne zakiszacze ;) jakbyś jeszcze ceny napisał. :)

Zakiszacze bakteryjne, kwasy organiczne, stabilizatory kiszonek

PostNapisane: N, 5 stycznia 2014, 12:35
przez rolstudent
Generalnie to sporo używamy lallemand, ale zdarza się i pionieer a na pierwszy pokos w tamtym roku i em zakiszacz.

Re: Zakiszacze bakteryjne, kwasy organiczne, stabilizatory kiszonek

PostNapisane: N, 5 stycznia 2014, 20:09
przez cubiedoo
Kto sprzedaje Lallemand'a w Polsce?

Ja w tym roku na kukurydzę dałem MAIZE-ALL z Alltechu, koszt 1330 netto za kilogram zakiszacza czyli koszt na 1 tonę to 2,67 netto. Na lucernę ostatni pokos SIL-ALL też z Alltechu, koszt na tonę 3,46 netto. Ten SILL-ALL stosował dr Lach na lucernę zbieraną po 2 tygodniach deszczu i dał sobie radę ;)

EM zakiszacz stosowałem na 2 i 3 pokos lucerny- bez rewelacji delikatnie ujmując.

PS: Jeśli ktoś szuka taniego aplikatora, to Schaumann ma fajną pompkę z włącznikiem zasilaną na + i - :)

Re: Zakiszacze bakteryjne, kwasy organiczne, stabilizatory kiszonek

PostNapisane: Pn, 6 stycznia 2014, 08:42
przez rolstudent
Lallemand'a w Polsce dystrybucje blatina i amolmerol, koszt to 100 ton 330 zł na kukurydzy,
em 20 litrów 100 zł czyli tona 5 zł