Strona 1 z 1

Pieczarkarnia

PostNapisane: Pn, 6 stycznia 2014, 01:27
przez farmer.piotr
Ktoś o tym myslał?

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Wt, 7 stycznia 2014, 18:08
przez dyziek
Ważne, aby w okolicy był skup. Warto zainteresować się również innym gatunkami grzybów np boczniakiem.

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Śr, 5 marca 2014, 11:24
przez farmer.piotr
A czas zwrotu inwestycji? Wiadomo ile to trwa? Bo inwestycja jednak spora ;]

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Pn, 7 lipca 2014, 10:18
przez Babtist
Nakład finansowy olbrzymi, w zależności ile metrów pieczarkarnia, komputeryzacja procesu itp. Koszt 1 hali z przygotowanej do uprawy na 200 tys. Dodatkowe koszty to kompost, robocizna, a za zbiory płatność odroczona, czyli kolejne pieniądze na inwestycje. Robota z pieczarkami, praktycznie non stop.

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Pn, 4 sierpnia 2014, 08:56
przez krzysztofagriculture
Jeżeli nie będziesz miał kogoś kto kupi to nie warto się za to zabierać :/

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Śr, 13 sierpnia 2014, 21:50
przez Quasi
Miałem okazję raz rozmawiać z właścicielem dość dużej pieczarkarni. To było jakieś 3 lata temu. Narzekał wtedy na coraz mniejszy zbyt, większość handlował na Ukrainę. Tak się teraz zastanawiam czy dalej eksportuje na wschód, pewnie mu się skończył eksport.

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Cz, 14 sierpnia 2014, 09:19
przez krzysztofagriculture
Obiło mi się o uszy rano w radio, że Białoruś ma otworzyć rynek na produkty z Polski, więc może tam znajdzie się zbyt.

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Pt, 29 sierpnia 2014, 08:34
przez sander
A czy dobrym pomysłem jest podpięcie się pod większego eksportera? Odpalać mu procent za sprzedaż naszych produktów, które i tak jechałby z jego towarem, więc gość nic nie traci?

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Wt, 9 września 2014, 12:48
przez krzysztofagriculture
Pytanie tylko czy znajdzie on zbyt na nadmiar, który się zrobi...

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Śr, 11 lutego 2015, 22:59
przez MarekWu
No to może iść nie w pieczarki, tylko w boczniaki, o których ktoś wspomniał albo shiitake. Orientalizmy (grzyby shitake czy mun) są coraz bardziej popularne, więc może to jest warte rozważenia.

Re: Pieczarkarnia

PostNapisane: Pn, 23 marca 2015, 14:21
przez olekk40
Mam kumpla który choduje boczniaki.Wbrew pozorom nie jest to łatwy kawałek chleba.Zezbytem tez jest meksyk.