przez Mr_Nobody » Wt, 26 listopada 2019, 17:03
@Marekfarmer Całe szczęście, że mamy też specjalistów od dietetyki i wyrzucania krowiego łajna. Jak wg Ciebie to czy mięso jest zdrowe zależy od tego ile rośnie to gratuluję xd w takim razie trzymaj byki nie 2, a 8 lat, w końcu im dłużej rośnie, tym lepsze. Jaki sens jest porównywania cielaka od chłopka, gdzie się zwierze pasie na łące itd z kurczakami z fermy? Na dużych fermach bydła w byki też jest ładowane tyle chemii co i w kurczaki z przemysłowych hodowli. A jak już porównywać ekologiczne do ekologicznego, to mięso drobiowe jest znacznie zdrowsze, bo ma dużo mniej kwasów tłuszczowych nasyconych i metioniny. Przetworzona wołowina też przyczynia się do wielu nowotworów - jelita, trzustki, prostaty itp. Generalnie warto, ale w małych ilościach i tylko, jeśli masz sporo wysiłku fizycznego.